YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE TARİFE STANDARDI MALİYET VE HİJYEN KONTROLÜ

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE TARİFE STANDARDI MALİYET VE HİJYEN KONTROLÜ

Toplu beslenme yapılan kurum menülerinde yer alan yemeklerin büyük bir bölümünün standart tarifesi bulunmamakta ve maliyet analizlerine dayanan fiyatlama yöntemleri kullanılmamaktadır. Oysa toplu beslenme hizmeti verilen kurumlarda yiyecek ve içecek maliyetlerinin bilinmesi ve kontrol altına alınması önemli bir gerekliliktir.
Bu kitap, toplu beslenme endüstrisi için gereksinim duyulan yemek tarifelerinin standartlaştırılması, maliyetlerin kontrol edilmesi ve fiyatlama yöntemleri ile yiyecek kalitesine etki eden etmenler, doğru üretim ve pişirme yöntemleri, sanitasyon risk yönetimi, HACCP ve uygulamaları konularında katkı sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.

Doç. Dr. Ayhan DAĞ

16x24 cm., 1. Hamur Kağıt, Renkli, 328 sayfa


ISBN 978-625-7965-39-2

Doç. Dr. Ayhan DAĞ